Hvordan skal din facadedør lige fungere?

Det giver jo sig selv, at ens facadedør skal være en, som man bruger til at komme ind i huset med, om det så er den, som man inviterer folk ind via gennem hovedsiden af hjemmet, eller man måske har en bagdør til naboerne, som de sniger sig ind via – eller man måske har en havedør til formålet.

Men sådan en facadedør skal jo gerne bruges til lidt mere, da det er adgangsporten mellem ens hjem og dem, der gerne vil ind og sælge noget til en, lave en indsamling, komme med pakker og meget andet.

Derfor stilles der nogle lidt andre krav til sådan en dør, foruden at den skal være meget tæt, da den fungerer som markeringen mellem udenfor og indenfor, så man skal tænke over, hvordan den fungerer.

Det er trods alt også det første, som folk bemærker, når de kommer helt tæt på ens hjem.

Gør den rette facadedør til en del af jeres hjem

Men det betyder ikke, at man skal betale kassen for sådan en god facadedør af god kvalitet og en høj standard, for man kan sagtens få en virkelig god, men billig facadedør, som der lever op til alle de krav, man har.

Man skal overveje blandt andet, om den skal åbne udad eller indad.

Skal der være en kattelem til katten?

Hvad med en brevsprække, eller sætter man ligefrem postkassen fast på hoveddøren, så man kan tilgå den indefra?

Skal der sættes en ringeklokke ved siden af døren, eller er det nok med en hammer at banke med – eller vælger man at have begge dele?

Skal der navn på hoveddøren, eller er det bare på postkassen – og skal man måske advare om, at man har hund i hjemmet?

Der er mange ting, som det er nødvendigt at overveje i den sammenhæng med en facadedør, men løsningen skal nok dukke op.