Få taget afstand til dødsboet hurtigst muligt

Det er bestemt lettere sagt end gjort, hvis man nu har et dødsbo, som der er ens tidligere hjem, som man er vokset op i, hvor det nu er ens sidste tilbageværende forælder, der har forladt den her jord, og ens barndomshjem nu er blevet til et dødsbo.

Så er det jo lige så meget en del af ens eget liv, som man skal sige farvel til, og det skete ikke bare i kraft af et almindeligt salg, hvor man flyttede videre.

Nej, det her er endestationen på en helt anden måde på flere faconer.

Der er jo ikke en kvadratcentimeter i det her hus, som der ikke bringer minder frem, og man har næsten lyst til at tage en hel uge og gennemgå det hele.

Skete dødsfaldet pludseligt, så skal alle ting også pakkes ned, og det kan give en gigantisk klump i halsen at få styr på.

Derfor skal man få hjælp fra nogle, der ikke er investeret i stedet med følelserne, men hvor de gør det som et arbejde.

Få forladt det dødsbo hurtigt nok

Det kan lyde kynisk, men det er jo et arbejde nu, hvor man skal have styr på begravelsen, opgøre dødsboet, fordele arven eller se på gælden.

Og det gør man bedst ved, at man får det lidt på afstand; og hvis det så bare var en bolig, som man havde et slet forhold til, så kunne man hurtigere lægge det bag sig.

Den mulighed har man bare ikke nu, så man er nødt til at være pragmatisk i den forstand, når man ser på det, og så må man hive følelserne frem, når man er derhjemme, så man kan bearbejde, hvad der er sket.

Det er en af de gavnlige ting ved, at man har nogle, der kan se på det som et arbejde og ikke med følelserne.